Teniszverseny helyszín

AKADÉMIA TENISZ KLUB

 

A teniszklub az önkormányzat tulajdonában álló, a Városgazda Nonprofit Zrt. üzemeltetése alá tartozó sportlétesítmény. Egyesületünk célja, hogy ennek a csodálatos klubnak a lehetőségeit feltárjuk és a budapesti, főként a 18.kerületben élő lakosoknak igényes, kellemes környezetben, elérhető áron biztosítsuk a mozgást, a teniszezés lehetőségét hosszútávon.

A teniszt szerető sportolni vágyó gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak ajánljuk a tenisz klub szolgáltatásait: – szabadtéren 6 db salakos teniszpálya (kültéri LED-es megvilágítással) – télen 2 db fedett salakos teniszpálya – konditerem használat tanítványoknak ingyenesen – kondicionális edzések – kedvezményes ütő és sportfelszerelés vásárlás – ingyenes ütő és labdahasználat bérlőknek, teniszoktatásokon résztvevőknek – gyermek-, felnőtt oktatás, egyéni-, csoportos foglalkozások – nyári tenisztáborok gyerekeknek – balatoni tenisztábor gyerekeknek, felnőtteknek és családoknak – edzőtáborok felnőtteknek – házi teniszbajnokságok, rendezvények – csapatbajnoki részvétel – sportorvosi vizsgálatok (félévente) versenyzőinknek – év végi csapatvacsora – tiszta, rendezett öltözők – étel – ital –  free wifi – tv – gyerek kuckó, trambulin, teqball – terasz – húrozási lehetőség – ingyenes parkolás

 

NYITVATARTÁS: H-P.: 8-21h, Sz-V.: 8-20h
Teniszpálya bérlés és teniszoktatásra jelentkezés, érdeklődés:
telefon: 06 70 881 3220
email: info@akademiatenisz.hu
cím: 1183 Budapest, Thököly út 9/B.
(megközelítés: a Thököly útról – a Pogány Frigyes Gimnázium és a lakópark 9/B-vel jelölt száma között – kell egy földúton bekanyarodni.
Autóval, a pályák mentén körbe, közvetlen a klub előtt lehet parkolni.
Gyalogosan:
– az 50-es villamostól 6 perc séta, leszállás: Thököly út megálló
– a 182/184-es busztól 4 perc séta, leszállás Thököly út megálló
koordináták: 47.4457,19.184682

Üzemeltető:
Teniszport.hu Sportegyesület

 

Síverseny helyszín

MÁTRASZENTISTVÁN

Magasság: 676 - 821m Távolság Budapesttől: 109 km
Sípályák hossza: 4,3km Liftek száma: ülős:1   húzós:7 
 
 
A Mátraszentistváni Sípark a Felső-Mátrában található az ország legmagasabban fekvő hegyi falvainak ölelésében, Galyatetőtől 6, Budapesttől pedig alig 100 km-re. A SÍPARK pályarendszere a Három falu templomával szemben a műút túloldalán található Sztepán-réti nagy parkolótól indul, s a Rubonya-hegy (821 m tszf.) északi-észak-nyugati oldalán halad lefelé a Mátraszentistván alatt csörgedező Hutahelyi-patak (676 m tszf.) völgyébe. A hat sípálya hossza összesen 4300 méter, s több mint 9 hektáros hegyi kaszálókon terül el. 

A mátraszentistváni sípályarendszer kiváló minőségű gyepes hegyoldalon terül el. Tervezésénél kiemelt szempont volt a pályák változatossága, különféle nehézségi foka, s a gyönyörű panorámát kiegészítő hangulati elemek, mint pl. hidak, rönkházak, tavak létesítése. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az ország egyik legtöbb szolgáltatást nyújtó családi sítereppé vált. 2003-ban Mátraszentistvánban nagyszabású korszerűsítések kezdődtek, a meglevő két sípályát felújították és a síelhető terület is több mint kétszeresére nőtt. Jelentős földmunkálatokat követően a pályák tetején megépült egy 8000 m3-es víztározó, amely a Hutahelyi-patakon épített 2500 m3-es tározóval együtt egész szezonban képes biztosítani a hóágyúkvízszükségletét. Azóta minden évben fejlesztik a Síparkot, folyamatosan bővül a hógyártó kapacitás és a 2017/18-as szezonra elkészült a régóta tervezett négyüléses lift a 2-es pálya mellett. 

A SÍPARK előnyös mikroklímája, Tátrára néző lejtői mesterséges hóval borítva március elejéig-közepéig biztosítják a kényelmes és biztonságos sí- és snowboard élményeket. (Forrás: https://sielok.hu/siterep/matraszentistvan/)