Teniszverseny helyszín

BUDAI TENISZ CENTRUM

 

  A Városmajori Park ős fái között elhelyezkedő több, mint 100 éves hagyományra visszatekintő centrumban mindig is pezsgő teniszélet folyt. A magas színvonalú teniszt és a hagyományt, a Budai Tenisz Centrum komplexumában visszük tovább, mely hosszas tervezést és előkészítést követően 2017 év végén kezdte meg működését. Az MTK Budapest és a Budai Tenisz Centrum közös elhatározásának és összefogásának eredményeképp nemcsak a teniszközpont újult meg, hanem a rég elfeledett, pezsgő teniszélet is visszatért a város szívébe.

Teniszközpontunk elsődleges célja az utánpótlás nevelés, gyermek-, és ifjúsági sportolás elősegítése, tehetséggondozás. Ezzel szorosan összhangban pedig a hazai, klasszikus tenisz klubélet megteremtése és legmagasabb szinten történő kiszolgálása, melybe beletartozik a tenisz, mint informális üzleti platform kialakítása.

Felnőtt, sportolni vágyó vendégeink standard és prémium szolgáltatások keretében, aktív pihenést szolgáló szolgáltatásokat vehetnek igénybe:

  • Társasági tenisz (egyéni, páros játék) és teniszoktatás
  • Büfé, étterem és terasz változatos étel és italkínálattal
  • Fitnesz terem
  • Gyógytorna, masszázs, fizikoterápia
  • HEAD Tenisz shop

 

A Budai Tenisz Centrum-ot Buda szívében alakítottuk ki. Központi elhelyezkedése révén könnyen és gyorsan megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is.

A kétszeres világbajnok és világelső Babos Tímea, és a világranglista 36. helyén álló Fucsovics Márton is a Budai Tenisz Centrum-ot tekinti hazai pályának, és itt végzik magyarországi felkészülésüket.

 

A klubház

Létesítményünk egy két szintes, mintegy 650 m²-es alapterületű klubházból, 150 m²-es teraszból és 9 db teniszpályából áll.

A klubház földszintjén kaptak helyet a női és férfi öltözők, étterem, büfé, HEAD teniszshop, recepció, valamint a hall. A földszinti részhez csatlakozik egy nyitott terasz is.


Az emeleten fitnesz terem, orvosi központ, klubszoba pályákra néző terasszal, valamint prémium öltözőink kaptak helyet. A klubház mindkét szintjén találhatók női és férfi mosdók. Az emeleten található projektorral rendelkező klubszoba tárgyalóként is bérelhető, melyhez szintén a pályákra néző, nyitott terasz csatlakozik.

 

Teniszpályák és sátorrendszer

Teniszezőink öt teljesen felújított, ízületkímélő salakpálya, valamint négy - nemzetközi szintű versenyek lebonyolítására is alkalmas - Rebound Ace keménypálya közül választhatnak.

Salak- és kemény pályáinkon a téli szezonban (novembertől – áprilisig) teljesen fedett, fűtött sátorrendszer biztosítja a teljeskörű használhatóságot és az időjárási körülményektől való védelmet. Teniszcentrumunk Graboplan alumínium vázas sátorszerkezete egyedülálló Magyarországon.

 

Kapcsolat

BUDAI TENISZ CENTRUM

1122 Budapest, Szamos utca 2/c

+ 36 30 226 15 10  •  www.budaitenisz.hu

 

Síverseny helyszín

MÁTRASZENTISTVÁN

Magasság: 676 - 821m Távolság Budapesttől: 109 km
Sípályák hossza: 4,3km Liftek száma: ülős:1   húzós:7 
 
 
A Mátraszentistváni Sípark a Felső-Mátrában található az ország legmagasabban fekvő hegyi falvainak ölelésében, Galyatetőtől 6, Budapesttől pedig alig 100 km-re. A SÍPARK pályarendszere a Három falu templomával szemben a műút túloldalán található Sztepán-réti nagy parkolótól indul, s a Rubonya-hegy (821 m tszf.) északi-észak-nyugati oldalán halad lefelé a Mátraszentistván alatt csörgedező Hutahelyi-patak (676 m tszf.) völgyébe. A hat sípálya hossza összesen 4300 méter, s több mint 9 hektáros hegyi kaszálókon terül el. 

A mátraszentistváni sípályarendszer kiváló minőségű gyepes hegyoldalon terül el. Tervezésénél kiemelt szempont volt a pályák változatossága, különféle nehézségi foka, s a gyönyörű panorámát kiegészítő hangulati elemek, mint pl. hidak, rönkházak, tavak létesítése. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az ország egyik legtöbb szolgáltatást nyújtó családi sítereppé vált. 2003-ban Mátraszentistvánban nagyszabású korszerűsítések kezdődtek, a meglevő két sípályát felújították és a síelhető terület is több mint kétszeresére nőtt. Jelentős földmunkálatokat követően a pályák tetején megépült egy 8000 m3-es víztározó, amely a Hutahelyi-patakon épített 2500 m3-es tározóval együtt egész szezonban képes biztosítani a hóágyúkvízszükségletét. Azóta minden évben fejlesztik a Síparkot, folyamatosan bővül a hógyártó kapacitás és a 2017/18-as szezonra elkészült a régóta tervezett négyüléses lift a 2-es pálya mellett. 

A SÍPARK előnyös mikroklímája, Tátrára néző lejtői mesterséges hóval borítva március elejéig-közepéig biztosítják a kényelmes és biztonságos sí- és snowboard élményeket. (Forrás: https://sielok.hu/siterep/matraszentistvan/)